Lördagssällskap

_DSC014217.jpg

Så här häftigt lördagssällskap har jag just nu. Två datorer*, mitt graduhäfte, så många böcker av och om Pierre Bourdieu att den fastskruvade hyllan vill ramla ner och otaliga artiklar. I veckan bestämde jag mig för att jag nog ska skriva gradu i vår så nu är det gasen i botten som gäller. Hittills idag har jag bara kört fast en gång (och då hoppade jag snabbt över till ett annat kapitel), så får se om jag kör fast igen nu på eftermiddagen när jag ska återgå till det jag började med imorse.

Dessutom är sambon och barnet inte i lägenheten så samtidigt som jag äter mikromat till försenad lunch så ska jag lacka naglarna. Lyxigt.

* Två datorer är annars mitt bästa gradutips. En dator som du skriver avhandlingen på och på den andra kan du gör infosökningar i databaser, dubbelkollar hänvisningar osv. Mitt nästbästa tips är ett graduhäfte där allt viktigt skrivs ner: datum, tidtabeller, boklistor, citat och i mitt fall ett kinesiskt tecken.

Annonser

2 tankar om “Lördagssällskap

  1. Kämpa på, det kommer nog att gå bra! Mitt gradutips: sänk ribban (jag trodde jag måste få E eller M för att duga, turns out C är gradubedömningens 8), efter att jag gjorde det så lossnade min skrivkramp. :)

    Gilla

    • Tack! Jag hoppas att du har rätt :) Varje dag tänker jag på att det är godkänt-gränsen jag strävar efter så ribban ligger ju egentligen så lågt ner som möjligt. Så jag försöker att inte lyssna så mycket på den där duktiga flickan inombords som vill ha både guldstjärnor och stående ovationer…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s