Dagens sämsta

Jag är på dåligt humör idag. Jag har hela hösten lekt med tanken på att jag ska skriva gradu i vår. För jag vill ju bli klar. Jag vill inte bara vara en avhandling från att bli fil.mag och sedan ge upp när jag ser målsnöret. Så jag har velat fram och tillbaka och till slut har jag kommit fram till att det inte skulle vara så dåligt om J skulle gå några timmar i veckan på dagis. Då skulle jag kunna skriva gradu och bli klar i sommar. Så idag har jag ringt runt och fått det bekräftat att om J är på dagis (fast bara en timme i veckan) så försvinner all vårdpeng och såklart kommer en dagisräkning till. Dagisräkningen var jag såklart beredd på, men den flexibla vårdpengen är tydligen öronmärkt till enbart arbetande. Det borde ju inte vara en så stor skillnad på en person som jobbar 50 % och en person som studerar 50 % kan man tycka, men tydligen är det. Studerar man på deltid har man alltså inte rätt till varken studiestöd eller något annat stöd. Och 400 € mindre per månad är ganska mycket. Så mycket att det kanske inte ens är värt att kämpa för en examen.

Annonser

2 tankar om “Dagens sämsta

  1. Jag har för mig att man åtminstone har fått behålla henvårdsstödet om barnet går på ett privat dagis / privat dagmamma. Så var det iaf 2013 när det var aktuellt för oss, men reglerna ändras ju hela tiden… Det är värt att kolla upp.

    Gilla

    • Jag tror att det fortfarande är så! Tyvärr finns det inget privat dagis här eller någon annan som kan ta hand om J flera dagar i veckan, så jag får väl hoppas på veckopeng från sambon haha. En av de få nackdelarna med att skaffa barn medan ens egna föräldrar fortfarande är så unga att de jobbar…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s