Årets Juthbackamarknad

Det var ju Juthbackamarknad i helgen och som ungefär alla andra österbottniska bloggare tänkte jag också blogga om spektaklet.

_DSC0159116Som en sann Nykarlebybo gick vi dit innan den officiella marknadstiden började och det var redan fullt med folk. Som tur var inte proppfullt så barnvagnen hade gott om rum. Ettåringen tappade humöret efter ett tag så några gångar blev inte genomtittade. 

_DSC0163116

På lördagen var vi alla tre en sväng till marknaden på förmiddagen. Jag hade siktet inställt på Lundagårds marknadsplats som hade snygga industrilampor och färgkoordinerade saker.

_DSC0165116

På fredagen kom jag hem med en kryddhylla, en liten hängare och en leksaksbil för sammanlagt en femma och på lördagen shoppade jag inget alls. Dessa två tunga ljuslampetter stannade jag dock beundrade en stund men jag antog att de var alldeles för dyra så jag orkade inte ens fråga om priset. (Varför prissätter man liksom inte sina varor? Så irriterande.)

_DSC0168116

Annars kändes det mest som om det fanns två sorters bord. Bord som hade bildelar som var rostiga och/eller smutsiga  eller försäljningsbord där merparten av varorna var arabiakeramik och färgglada glasvaser från Nuutajärvi.

Det var konstigt hur de jag mötte i gångarna hade händerna fulla med just såna saker som jag vill ha (snygga lampor, resväskor, fina pinnstolar…) men att jag själv aldrig lyckades hitta det bland försäljningsborden. Kanske gick det någon strax före mig som handlade upp allt som var min typ av varor…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s