Sjutton månader och 4 dagar!

En månad till och sedan blir Johannes ett och ett halvt år!  Ni har säkert märkt att jag gjort en ny kategori på bloggen för ett tag sedan, för nu är han ingen ”bebis” längre, utan ett ”barn”.

Vad sjutton månaders-barnet kan:

– Äta själv med sked. Stora vuxenportioner av havregrynsgröt skyfflar han in i munnen på morgonen och på kvällarna, på dagarna balanserar han ris, kött, spagetti och grynost på skeden och lyckas föra in den i munnen utan att nästan ingenting ramlar på Stokkestolens bricka.

– Babbla. Och oj vad han pratar ibland på kvällarna! Vi förstår såklart ingenting. För det enda han kan säga är egentligen ”mamma”, ”koo” (sko), krrr (bil/traktor/hjul/buss/allt motordrivet egentligen). Och så härmar han ord flitigt, men han kommer aldrig på att säga dem själv.

– Låta som djur. Länge har han sagt ”mmmmmmm” (muuu), och drar in luft när han försöker härma en gris. På sistone har han också börjat säga ”vov vov” (voff voff), ”he” (ihahaha, eller vad nu hästar säger), ”mrrr” (när han härmar farmors morrande hundar).

– Stänga av lamporna i badrummet när man duschar (något smarthuvud utan småbarn har inrett lägenheten så att lampknapparna är i hallen, i perfekt barnhöjd).

– Ge en skorna när vi ska gå ut. Oftast ger han rätt skopar till rätt person dessutom.

– Gå till lekparken vid Rummelbacken, till biblioteket och till banken. Det tar dock en evighet, inte minst när det finns något spännande fordon i närheten (det finns det alltid).

– Samla stenar när vi är på promenad. Och bli arg när stenarna ska lämna utanför huset när man går in.

– Bygga med duplo. I flera dagar har han försökt bygga ihop klossarna, men det var först när vi lånade en stor duploplatta som det lossnade. Nu bygger han helt plötsligt höga legotorn.

– Nicka glatt när man föreslår något som han vill göra.

_DSC0134116

Alltså vilken hit Duplo är just nu! Dessutom måste han ju vara smartare än genomsnittet eftersom det på Duplolådorna står 2-5 år…? hehe.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s