Fixa #asuntomessut2016-stilen

Det fanns en hel del röda svart-vita trådar i inredningen bland husen på bostadsmässan så givetvis tänkte jag guida er till hur man ska planera och inreda sitt hus för att få det i lika ”snyggt” som årets bostadsmässohus:

– Kök, matsal och vardagsrum ska höra ihop. Vill man får man lägga nån kortare vägg eller en köksö som avgränsar men det ska vara ett flow i rummet så att man kan springa runt-runt om man vill.

_DSC0898116

– Givetvis så behövs det öppenhet mellan våningarna. Många hus hade två våningars takhöjd för matsals- och vardagsrumsdelen så då kunde man stå på andra våningen och fota matsalsborden ovanifrån.

– Lägg köket på övre våningen. Det blir kul att bära alla matkassar uppför trapporna och alla läckande bioavfallspåsar nedför trappan.

– Var en aktiv familj. Hästsadlar, gymnastiskredskap, men framför allt ribbstolar och gymnastikringar fanns överallt.

_DSC0946116

– Denna mattpiskarställningen verkar vara the shit, eftersom den fanns på nästan alla hus. Annat som ungefär alla mässobjekt hade: en superstor grill, en cykelställning i metall från PP-tuote och en robotgräsklippare från Bosch. Tänk att alla inredare valt exakt likadana saker!

_DSC0878116

– Svart-vit inredning. Såklart. Vad är inte snyggare än de två färgerna?

– Och vem behöver knoppar eller andra beslag på den blankvita köksinredningen? Rätt svar: ingen.

_DSC0966116

– När man inreder matbord så ska man inte glömma maten. Ett upprivet paket knäckebröd, okokta tagliatelleknyten, kanelstänger eller småkakor. I ett av husen hade de radat marshmallows ”snyggt” på ett silverfat.

_DSC0858116

– Lämna uppslagna böcker sådär casually överallt. Flera gånger tyckte jag lite synd om husägarna som uppenbarligen blivit avbrutna mitt i läsandet i sängen eller i soffan och blivit tvungna att gå någonstans.

– Walk in closets och klädvårdsrum är ett måste. Speciellt klädrum som hör till sovrummet och inte har några garderobsdörrar, det blir kul med dammiga kläder.

_DSC0938116

– Två duschar är alltid bättre än en. Kom ihåg det. Fyra duschmunstycken på två duschar är ännu bättre.

_DSC0989116

– TV är en onödig utgift. Lägg en tavla mellan högtalarna istället. (Högtalare som förresten fanns vid ungefär alla hus.)

_DSC1007116

– skrynkliga linnelakan och handdukar i våffeltyg är två måsten till. P.s. kan ni se de tre (!) uppslagna böckerna? Stackars avbrutna bokläsare…

Annonser

En tanke på “Fixa #asuntomessut2016-stilen

  1. Ping: Den svartvita tråden | Panorama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s