Tisdag på bostadsmässan i Seinäjoki

Igår fick jag äntligen en minisemester! Vissa kanske kan hävda att varje dag i mitt liv är semester eftersom jag är vårdledig. Men igår behövde jag inte ta med mig den jag vårdar, utan istället fick jag ta med mig sambon och vi åkte till Seinäjoki. Som ju var hur nära som helst? Lite på en timme tog det från Nykarleby.

_DSC0904116

På bostadsmässans område hade jag absolut sett mest fram emot de mordena österbottniska bondgårdarna (nr 18, 24, 26, 29 och 31) som det skrivits så mycket om. Och på utsidan var de fina, men på insidan såg de ut som vilket vanligt bostadsmässoobjekt som helst. Men nr 31 Kimara Katariina hade smart fått in både trappa och hiss på ett litet utrymme i hallen. Vilket gav denna kroniskt sjuka människa hopp om att få bo i ett tvåvåningshus.

_DSC0882116

Jag kollade (såklart) mest på inredningen och det var absolut lite tråkigt med allt det svarta och det vita. Men detta barnrum (nr 25, Cubo) tyckte jag om som hade färgklickar, Marimekko-mönster och ett hus runt sängens huvudända.

_DSC1033116

Nr 5, Kotola, hatade min sambo, men jag tyckte att det var snyggt inrett (även om jag själv aldrig i livet vill bo så). Betong, naturmaterial, linne, ljust trä, minimalistiskt. Skulle passa vilken miljömedveten hipster som helst.

_DSC0984116

Jag fastnade såklart för det gamla. Gammalt tegel som murats som väggar inne i hus, grånade plankor som användes som dekoration, teakmöbler från 60-talet och sånt.

När vi var klara med bostadsmässan (lite på 5 timmar tog det) så åkte vi till Seinäjoki centrum för att äta och sedan delade vi på oss och stereotypiskt nog kollade jag i klädaffärer medan sambon jagade pokémon i någon park.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s