Randiga byxor

Nu är det dags för att skrytblogga lite (det är väl sånt bloggar är till för?). Sambon har varit hemma två heldagar i streck vilket betyder att jag äntligen kan ta itu med såndär småprojekt som är omöjliga när man är ensam med bebis (som att blogga! slösurfa! vila på eftermiddagen! städa lådor!  äta frukost ifred!).

Och äntligen har jag kunnat ta fram symaskinen igen och uppdaterat ungens garderob! För ni vet väl att randiga byxor är på mode i år?

_DSC007016

Först plockade jag fram en tröja jag tröttnat på. Denhär lösa tröjan med trekvartsärmar har varit med i flera år vilket betyder att den blivit mjuk och skön av alla tvättar och mångtvättat tyg betyder ju också att färgrester och kemikalier försvunnit.

Ur garderoben tog jag fram ett par bekväma pyjamasbyxor från Molo som sitter bra på Johannes och la ut dem på tröjans ärmar. Och sen kommer det coola: jag klippte på fri hand utefter vad jag tyckte såg bra ut. Tanken var alltså att varje tröjärm skulle användas som byxben, dessutom gjorde jag byxorna lite längre eftersom mudden runt benet går att vika in. Sedan nålade jag ihop de två ärmarna (räta mot räta med mönsteranpassning) och sydde ihop dem. Sömmersketips från min mamma var att sicksacka ihop delarna eftersom tyget var lite stretchigt och jag hade varken trikånål, overlockmaskin eller stort tålamod.
Jag provade byxorna på barnet och klippte loss tröjans nedre mudd och använde en bit som mudd runt magen.

_DSC008816

Det svåraste och det som tog längst tid var att lyckas få en bild av barnet med byxorna på. Detta blev det bästa försöket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s