10 ”dåliga förälder”-grejer jag gör

Det började med Cissi Wallin som listade 10 saker hon gör som kan kategoriseras som ”dålig förälder”-grejer (bl.a. ha sex inför sin vakna ettåring som kommentarsfältet blev tokiga över). Sen gjorde både Lina och Carola egna listor och jag kan ju inte vara sämre. Det har alltid funnits saker jag har haft dåligt samvete kring och sen jag fick barn har de ju inte direkt minskat.

  1. Jag har på tv varje morgon och eftermiddag (minst en timme för att se väder, nyheter och bara få lite bakgrundsljud och någon timme på eftermiddagarna), vilket innebär att barnet också ser på tv en hel del.
  2. Johannes satt i ett för gammalt babyskydd tills han blev sju månader och vi bytte till en större bilstol. Från början var jag inte medveten om att babyskydd inte ska användas om de är äldre än 5-7 år (alla dessa saker man som förälder ”bara ska veta”…) och sen prioriterade jag inte att köpa ett nytt babyskydd.
  3. Och på tal om bilstolar. Jag klär aldrig av jackor eller halare innan jag spänner fast honom i bilstolen.
  4. Är blöjan ganska tom trots att den varit på i flera timmar låter jag den vara kvar eller lägger tillbaka den efter att vi varit på pottan.
  5. Erbjuder sällan barnet möjlighet att träffa andra barn och vuxna, för vi känner ju nästan ingen här.
  6. Är inte ute med barnet varje dag. Han sover på balkongen (1-3½ timme per eftermiddag) så jag tycker att det räcker.
  7. Och när vi är ute så har han aldrig haft solglasögon. Jag tänker på det varje gång det är soligt väder och ändå har jag inte köpt några ännu.
  8. Johannes ligger fortfarande i vagnens liggdel trots att hans ben numera är för långa och han måste böja dem när han sover. Han sover ju så gott där och jag vågar inte byta eftersom jag är rädd att det ska minska de timmarna jag har på dygnet när jag får vara ifred.
  9. Jag värmer all mat i mikron.
  10. Middagen består ALLTID av kokade morots- och batatbitar som han får plocka själv. Kanske två gånger om månaden har jag fantasi till något annat.

_DSC03368

I somras lät jag honom ligga på gräsmattan i några sekunder medan jag tog denna bild (fästingrisken!!!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s