11 månader!

Elva månader, a.k.a snart dags för födelsedagskalas! Och som tur är har han inte ännu fattat grejen med presentpapper och presentsnören, så med lite tur får hans ivriga mamma öppna alla paket…

Storlek: stor och lång. Min högst oproffessionella åsikt säger att han antagligen är 77 cm och 11 kilo.

Klädstorlek: 80 och 86 och 90 (så länge man rullar upp ärmarna lite).

Utseende: Glad och söt.

Humör: Glad och nöjd för det mesta, lite mer oförnöjd i början av tiomånadersperioden men nu är det bättre igen. Men det märks att han är väldigt mammig och när vi är själva på dagarna är han ibland rejält gnällig om han inte får vara fastklistrad i min famn. När det är fler människor i lägenheten bryr han sig inte så mycket om att vara nära mig.

Äter: Denna månad har vi jobbat hårt med att introducera det egna ätandet. Fortsättningsvis äter han morgongröt, lunch, mellis, middag och kvällsgröt. Men vi försöker åtminstone att ha honom att äta själv en måltid. Inte gröten förstås, men små bitar av kokta grönsaker, avokadobitar, brödkuber, bananbitar och sånt blir han allt skickligare att pricka i munnen. Även om antalet bitar på golvet ibland är fler än de som hamnar i munnen. Ammar två gånger (en gång på kvällen och en gång under sena natten/morgonen).

Tycker om: att bläddra i böcker, leka tittut-lekar, krypa runt i lägenheten, gå med gåvagnen. Blir väldigt lugn och beskedlig när vi börjar klä på honom ytterkläderna och han inser att han ska få gå ut och sova dagsvilan (som han ibland drar till med över tre timmar! guld!).

Tycker inte om: när sambon öppnar ytterdörren när han kommer hem. Jag antar att det är det plötsliga ljudet av nyckeln i låset som gör att han alltid försöker gömma sig i min famn då. När han inser vem som kommer så är han idel solsken igen.

Övrigt: Står och går (med stöd). Ofta går han sidledes längs med soffan eller framåt med hjälp av gåvagnen. Under månaden han han också lärt sig stå längre stunder utan stöd även om det alltid blir svajigt när han inser att han inte håller i sig. Pratar en hel del ljud. Hostar på beställning (frågar man om han har hosta så kommer alltid en hostning till svar). Hjälper till när man ska lägga på kläder och speciellt vantar. Har börjat använda pottan (till både det ena och det andra!) Precis i slutet av tiomånadersperioden började han klappa i händerna (fortfarande väldigt okordinerat och försiktigt såklart).

WP_001977.jpg

Gåvagnen (en julklapp) har blivit en riktig hit. I början var han lite skeptisk men alltmer stiger han upp vid vagnen själv och går iväg.
p.s. vi provade ett nytt mode denna dag och knäppte bodyn utanför byxorna. Vi gör inte sånt varje dag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s