två andningspauser

Bara fyra dagar kvar så är det december! Som jag längtar. Jag hoppas december kommer med snö, mer tid för graduskrivandet och att lillemannen kommer till ro. Den senaste tiden har han varit så ledsen och famnig, och han vägrar fortsättningvis somna på kvällarna. Det märks att det är mycket som händer nu och att han vill så mycket (men det går inte alltid). Han vill stå överallt och leka med saker han inte får leka med, och idag började han plötsligt krypa på knäna! (hittills har han bara ålat och haft så bråttom att han inte har hunnit dra upp knäna under sig, men nu har han fått igång kooordinationen och åker iväg med ännu högre fart).

På lördag ska jag få åka och jobba i fem timmar. Hej och hå vad skönt det ska bli!

WP_000854

Och om två och en halv vecka! Då ska jag till Åbo och titta på domkyrkan och sånt. Tågbiljetter är bokade och jag ska hänga i bibliotek och på gradusemi. Det blir antagligen ett och ett halvt dygn utan bebis. Det jag ser mest framemot är att sova en hel natt. Det känns som om kraven för vad som gör en lycklig har sänkts rejält det senaste året hahah.

Annonser

2 tankar om “två andningspauser

 1. Åh, Anni har också bara släpat sig fram hittills men igår släppte det och hon tog sina första stapplande krypsteg (himla gulligt att se hur hårt de koncentrerar sig på att flytta ett knä och en hand i taget :)) Och gnällig är hon också, och drömmer mardrömmar om nätterna. Hon har vaknat säkert tio ggr per natt de senaste nätterna för att hon har svårt att komma till ro.. Så du är inte ensam om att ha det lite jobbigare just nu, men förhoppningsvis så släpper det snart!

  Och ja, sova en hel natt, oj vad skönt det skulle vara!!

  Gilla

  • Jeee för Anni! Vi är också inne i dendär tio gånger vaken per natt-perioden. Men egentligen är det inte konstigt att de har svårt att sova när det händer så mycket. Under den här sista veckan har Johannes börjat krypa ordentligt, ta sig upp till stående själv och stå länge, gå några steg (!), fått en tand och fler tänder är på gång.
   Längtar verkligen tills Johannes slutar nattamma så kanske jag skulle kunna smyga iväg till soffan och sova en hel natt ;) Eller kanske till och med kunna få barnpassning över natten! Vilka drömmar man har nuförtiden alltså….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s