julklappar till en niomånaders

Mitt barn kommer att vara nio månader och 14 dagar när det är julafton. Och han har allt han behöver. Igår hade han roligast hittills i sitt liv när han lekte med en tom kartonglåda. Han lyckades pilla bort en liten tejpbit från lådan och sedan satt han koncentrerat och försökte få  den limmiga tejpbiten från ena handen till den andra.

Han behöver verkligen inga julklappar. Han kommer högst antagligen bli rädd för tomten och inte förstå att det är innanför presentpappret som själva presenten finns. Men sen vet jag ju hur roligt det är att handla presenter (alltså jag skulle ju vilja köpa allt i hela världen åt honom), och speciellt till bebisar. Det finns så många söta saker. Känner man hur julklappssuget anfaller så är det såna här klappar han (och vi) skulle uppskatta:

– kläder. Gärna bodyn (med knappar på axeln), byxor, pyjamas osv i storlek 86 och 92. några bra sockpar i storlek 20-22 med halkskydd.
– boll (fast det tror jag redan tomten har inhandlat)
– gåvagn (och det tror jag också tomten redan har shoppat)
– en bok eller två. T.ex. finns det Babblarna-böcker (I Bobbos väska, Dadda hälsar på) (tror det skulle vara en riktig hit!)

Om vi föräldrar tänker köpa någon julklapp till honom? Nej, och man får jättegärna hoppa på det tåget.

Annonser

2 tankar om “julklappar till en niomånaders

  1. Skönt att någon annan känner/tänker likadant! Anni kommer ändå inte förstå vad julklappar är i år så det känns så himla dumt att som förälder sitta och öppna klappar man själv köpt.. Jag köper leksaker och dylikt kontinuerligt istället så försöker att inte känna mig som en dålig förälder när jag valt att skippa julklappar åt mitt barn.. :)

    Gilla

    • Jag längtar nog lite efter att han ska bli äldre så att jag kan köpa någon julklapp som han vill ha och sen få se hur glad han blir :) men det är ju som du säger, nu köper jag leksaker kontinuerligt (eftersom man ju inte riktigt kan vänta med att ge babygym och sånt tills det blir jul/födelsedag).

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s