att göra under föräldraledigheten

I förrgår skickade jag in ansökan om vårdledighet. Det betyder alltså att 1) jag efter 18 december ska vara hemma ännu mer och 2) att jag redan nu har gett upp hoppet om detdär jobbet som halva Österbottens befolkning sökte. Och nu när föräldraledigheten börjar gå mot sitt slut är det väl dags för lite bokslut! Jag läste hormoner & hemorrojder-bloggen och fick lite inspiration. Här har de skrivit ett inlägg om den ambitiösa att göra under föräldraledigheten-listan. Så här blev planerna och verkligheten för mig:

Ordna alla dokument på dator(erna), inte minst alla bilder och dessutom framkalla och lägga bilderna i fina album. 
Nope.

Fixa undan allt skolarbete och ta examen.
Jag har faktiskt skrivit klart och skickat in en kandidatavhandling! Och bra vitsord fick den dessutom. Nu är det bara gradun kvar, men den är på gång.

Läsa mycket.
Check! Men jag har redan glömt allt.

Lacka naglarna ofta.
Hahahahaha.

Storstädning av alla saker vi äger.
Tur att vi flyttade i sensomras för då fick allt en rejäl genomgång. Eller vänta, jag började ju ambitiöst och sen slängde jag ner allt extra krafs i en stor plastlåda som gick under namnet allt-möjligt-lådan.

Sälj bort allt onödigt krafs som aldrig används på loppis.
Det borde ju ha varit enkelt. Gratis bussåkning och massor med båsloppis runt om i Åbo. Men nix.

Gör lyxfällan-budget och följ den.
Det är ju så himla tråkigt att hålla i slantar! Ser man en god juice eller en söt body vill man ju ha det. genast. Man vill ju inte tänka på att det endast finns en femhundra kronors-lapp på svarta tavlan. (P.s är det riktiga pengar de använder när de gör lyxfällan-budgeter?)

Skriva en bok eller tre. Helst tre.
Nope. Har kanske skrivit tre word-sidor. Och tre sådana sidor blir kanske fem boksidor. Och fem boksidor blir ingen bok.

Sova medan bebisen sover.
Gör någon verkligen det? Seriös fråga.

Tur att jag får vara vårdledig tills mars 2018 så kanske jag hinner jobba mig igenom listan.

Annonser

2 tankar om “att göra under föräldraledigheten

 1. Tack för påminnelsen om vårdedigheten, jag hade helt glömt bort att en måste ansöka om det! Min föräldraledighet tar slut den 6 januari om jag inte minns fel, helt sjukt vad tiden gått fort..

  Jag har också funderat över lyxfällanbudgeten och ja jag tror det är riktiga pengar. Vi gör en budgettavla varje månad och det har fått mig så peppad till att hålla den. Men så har vi en ganska hög summa på Anni varje månad också så jag kan handla gulliga bodyn utan att krascha budgeten :D

  p.s. nu ska jag sluta spamma med kommentarer :)

  Gilla

  • Kom ihåg att söka vårdtillägg också! Men det tog bara några få dagar innan beslutet kom från fpa så du behöver inte känna dig stressad.
   Intressant! Kanske vi också ska försöka med budgettavla. Bara jag får en skilld choklad-post som har en stor summa varje månad :)
   p.s. spamma på bara! :)))

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s