det här är jag

Trist torsdag här och jag behöver lite kort paus från graduläsandet (idag hittade jag en vettig källa! men så var den tjugotre år gammal! fan..). Dagens lista plockade jag från Satu.

1. Hur gammal är du?
25 och tjugo dagar.

2. Hur gammal känner du dig?
26 kanske. Åtminstone idag. Där ett tag i höstas kände jag mig som hundra eftersom mina knän krånglade. Men efter en hel del kortison och medicin har min mentala ålder sjunkit rejält.

3. Var bor du?
I den staden som har sloganet ”den lyckliga staden”.

4. Vad har du gjort i dag?
Sovit dåligt, matat bebis med morgongröt, lagt bebisen att sova, läst två graduböcker, matat bebis med morot + malet kött, läst Kyrkpressen, matat bebisen med fruktburk, lagt bebisen att sova (andra sovturen idag! hurra! det händer typ aldrig, så det märks att han fortfarande är lite krasslig), gått genom mejlkorgar.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sommar. Speciellt dendär tiden under sen juni och tidig juli när det är solsken och fint väder men inte för varmt i lägenheten.

6. Är du beroende av någonting?
Choklad. Idag öppnade jag Marabous kvikk lunsj. är nu väldigt glad.

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
Jag har sökt jobb för någon vecka sedan. Ett jobb som låter väldigt roligt och bra. Igår fick jag reda på att 89 andra antagligen tyckte detsamma eftersom vi är 90 sökande till en tjänst. (…)
Ett tag färgkoordinerade jag mina böcker i bokhyllan, men eftersom jag tycker att det är ett tecken på att man har trist personlighet & att man bryr sig mer om böckernas utseende än böckernas innehåll så slutade jag.
Allra allra helst i världen (om jag skulle vara ekonomiskt oberoende osv) vill jag skriva historisk romance.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Exakt just nu är jag nöjd med var jag är. Men jag skulle ju absolut inte tacka nej till en veckas semester någonstans med hotellfrukostar och fint väder.

9. Vad är du på för humör just nu?
Förkylt. Men själva humöret är väl bra trots de snoriga omständigheterna.

10. Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad i allmänhet. Har en toffifee-period just nu (men eftersom jag inte tycker om nöten i mitten så är den inte bäst i hela världen).

11. Vilken är din favoritaffär?
Kanske Halpa-Halli även om mitt romantiserande kring denna all round-affär har minskat sedan jag flyttade från Åbo. Klassiskt man vill alltid ha det man inte kan få-syndrom.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Morgon är absolut då jag fungerar bäst bara jag lyckas slita mig från sängen. Allt flyter bättre på, inte minst skrivandet och tänkandet. Det jag gör på morgontimmarna tar tredubbel tid på kvällarna.

13. Har du blivit sydd någon gång?
Jo. I handen och där kvinnor ofta blir sydda efter förlossningar.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Sambon hade städat tills jag och Johannes kom hem från Bergö.

15. Är du blyg?
Jag upplevde mig som blyg och tyst ända fram till studenten, men eftersom jag flyttade till Åbo utan att känna någon bestämde jag mig för att inte vara blyg utan försöka vara mer social och pratig. Och det går väl bra.

16. Vad heter du i andra namn?
Victoria. Som prinsessan.

17. Vill du gifta dig?
Ja. Tyvärr måste man ju vara två om sådana här grejer så det verkar inte hända. I och för sig har jag alltid tänkt att jag skulle vara gift innan jag blev gravid och fick barn, så det tåget har ju också redan gått. Däremot har jag inget behov av att vara förlovad. Allt eller inget ska det vara.

18. Har du något smeknamn?
Nope. Jag antar att det handlar om att ingen annan heter som jag så jag har aldrig behövt smeknamn eller en efternamnsinitial efter förnamnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s