Att hitta tillbaka till sin garderob

Sakta men säkert börjar jag använda kläder som jag inte använt på minst ett år. När jag blev gravid packade jag ner stora delar av min garderob för att undvika att jag plötsligt en dag skulle stå med jeans vid knävecken och att byxorna inte gick att dra upp. Långa toppar, låga jeans och koftor lämnade jag kvar i garderoben och använde både under graviditeten och nu sen under amningen. Och jag är så trött på dem. Jag har inte tidigare tänkt på hur mycket minnen det sitter i kläder, men alla kläder jag hade under graviditeten påminner mig om illamående osv. Dessutom har ju förstås min kropp förändras mycket och inga kläder passar längre på samma sätt som de gjorde innan graviditeten.

_DSC031211

Men nu har jag börjat packa upp lite kläder som varit nerpackade. Bland annat mina favoritights från Spanien som ser ut som en blandning av indiantält och julafton. Det är ett litet äventyr i vardagen att klä på sig gamla kläder och jag bara längtar tills jag får packa undan amningstopparna (helst skulle jag vilja elda upp dem, men det känns ju väldigt oekologiskt och oekonomiskt).

Och vet ni vad jag gjorde förra veckan? Jag köpte nya kläder. Nya som i nya från klädaffärer. Ni vet ju att jag förespråkar återvinning och second hand-shopping. Och stora delar av min garderob kommer från loppisar. Men det är ju så att kläder som använts av någon annan formas enligt någon annans kropp. Någon annan som kanske har lite större bröst, kortare ben, eller en dålig ovana att dra i tröjärmarna så de börjar se ut som trumpeter. Nya kläder, direkt från en klädaffär, har inte tvättats otaliga gånger, har inte formats efter någon annnan kropp. Nya kläder töjer sig enligt din kropp och dina ovanor.

Och vet ni vad jag köpte? Toppar med spagettiband! Det kändes som om jag var fjorton igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s