rottingstolar och skamkänslor

Det finns ett bloggarsätt a la Linn Jung som går ut på att man bara öppnar ett inlägg, vilar fingrarna mot tangentbordet och sen bara skriver det som kommer upp i huvudet. Så nu ska vi testa.

Först av allt måste jag berätta om hur jag drabbas av skamkänslor över de mest konstiga saker. Jag råkade svara på ett debattblogginlägg igår om österbottnisk abi-exkursion ner till Åbo. Vanligen försöker jag inte svara på nyhetsartiklar/debatter/osv eftersom jag inte kan formulera mig väl utan tusen parenteser och för att jag sen lämnar upprörd mycket längre om jag ger mig in i diskussionerna. Men nu kliade det i fingrarna och så kunde jag inte låta bli. (Det är också därför jag måste skriva ett inlägg idag eftersom det finns risken att folk klickar vidare och då vill jag ju verka som en seriös (och väluppdaterad (väluppdaterad som i uppdaterar bloggen ofta)) bloggerska. Som sagt parenteser.) Och nu kanske ni tänker att jag skäms över att jag överhuvudtaget började debattera och försvara igår. Eller att jag skäms över att jag skrev något ointelligent som inte går att redigera bort. Men nej, jag skäms så oerhört, så att jag blir alldeles varm och svettig, över att när jag skrev använde jag shift+enter och inte bara enter, vilket gjorde att mitt inlägg blev fult och inte lika snyggt stilistiskt som andras.

En annan grej jag tänker på är rottingstolar. Sambons farmor bor i ett stort gammalt bondhus med både vind och en övre vind. Igår var vi på sakletarjakt. Eller mera att jag fick klättra upp på högsta vinden och se vad som fanns där. Där fanns saker. Men på undre vinden såg jag en rottingstol. Så nu tänker jag oroväckande mycket på rottingstolar. Jag skulle ju vilja ha en liten läshörna i sovrummet (med fåtölj och ett sideboard). Men kanske det inte behöver vara en fyrkantig sextiotalsfåtölj utan en snirklig rottingstol istället?
Här kommer en inspirationsbild, varsågod på förhand:

a86b66513639435e6a4eb9d7efce7d8f

bild härifrån

Där skulle jag kunna sitta och läsa böcker och vara glad. Och stolen skulle aldrig förvandlas till ett klädberg. Äh, who am i kidding, på två dagar skulle man inte ens se en enda liten sketen rottingbit eftersom det skulle vara kläder precis överallt. Men tanken är ju mysig.

Andra saker jag tänker på: att det är amningsveckan (jag vill på skriva ett långt amningsinlägg, men jag vet inte om jag orkar ta debatten när jag redan har problem över mina entrar (enter:ar?)), hur less mina onda knän gör mig, nanowrimo och ÖTs artikel om borrelia i söndagstidningen (alltså ämnet var ju inte kul, men jäklar vilken bra journalist de har i Anders Eklund som gör alla längre reportage så läsvärda. Det är ingen skillnad vad de handlar om, är de skrivna av Eklund vill jag läsa).

Andra saker jag inte vill tänka på men tänker på i alla fall: att jag snart blir 25, eventuell återbetalning i studiestödet (3000 euro, orkar inte vad mycket pengar det är), att de har expertmöte imorgon på TYKS och går genom Johannes röntgenplåtar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s