7 månader!

Idag är det ingen vanlig dag, idag blir Johannes sju månader. Dagen till ära firade han med att somna vanlig tid på kvällen före (strax innan 9) och vaknade ungefär exakt på sin födelsetid (sju före sju).

Storlek: Har inga rådgivningsbesök inbokade denna månad, men han vägdes på onsdagen på sjukhuset och var ungefär 9,7 kg.

Klädstorlek: 74 på byxorna och 80 på tröjor (förutom bodys från Åhlens och Lindex, där är 80 redan för litet, idiotiskt).

Utseende: Blåslagen. Kanylsticken och blodprovssticken har lämnat blågröna prickar i pannan, på händerna, fötterna och armarna. Och stora tumavtryck på resten av kroppen efter att han hölls fast under ryggmärgsprovtagningen :( men en roligare grej: han har börjat få lite mer hår på huvudet! Känns som om jag skriver det varje månad, men sakta och säkert händer det nåt, och snart kan jag ge honom en tuppkam (kanske om fem månader till…)

Humör: Glad för det mesta. Blir gnällig och ledsen när tänderna kliar, han är riktigt hungrig, han är trött eller det inte riktigt går som han vill.

Äter: morgongröt, mixade rotfrukter till lunch (+ eventuellt lite fruktpure som efterrätt), mixade rotfrukter/fruktpure till middag och kvällsgröt. Har testat att dricka bröstmjölk ur mugg (utan pip, det gick bra), och igår fick han äta lite malet nötkött nedblandat i rotfrukterna.

Tycker om: att ligga på golvet och leka med sina saker, att snurra från rygg till mage och sedan dra upp sig på alla fyra och gunga fram och tillbaka, att höra på böcker & sånger.

Tycker inte om: att bli fasthållen, att sova hela nätter (vaknar fortfarande 2-3 gånger/natt, men hoppas att igår är ett undantag som fortsätter).

Övrigt: har börjat förstå sig på bus, han gör något halvhyssigt och kikar sen försiktigt på oss med finurlig min. Har under månaden som gått gått från att sitta i famnen till att kunna sitta själv på golvet. Drar sig fram snabbt på golvet med hjälp av händerna.

WP_001692

Den här månaden kommer sjukhus-besöket absolut vara det vi kommer ihåg bäst. Plötsligt märkte vi att hans olika ansiktshalvor reagerade olika (den ena normalt, den andra hängde inte med) och efter eftermiddagsvilan fortsatte situationen och vi åkte in till akuten. I nuläget har vi en orsak till ”förlamningen”; inflammerad ansiktsnerv. Men anledningen till inflammationen är fortfarande oklar. Alla provsvar klarnar nästa vecka, och hans journaler + röntgenbilder har skickats ner till TYKS för att de ska diskuteras under ett expertmöte. Förhoppningsvis får vi snart ett svar och får veta om den medicin han får är tillräcklig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s