den finaste första boken

För flera månader sedan gick jag in till Gros bokhandel i Vasa. Syftet var att hitta en fin första boken om dig till Johannes. Ni vet, en sån som en fyller i information om bebisens första tid. Vilken tur att jag gick till en fysisk bokhandel och spanade. Då kunde jag lugnt bläddra igenom flera olika versioner och få hem en som jag verkligen tyckte om. För förvånansvärt många svenska versioner innehöll idiotiska frågor som ”vår statsminister heter” och sånt bryr en ju sig noll om när en lever på den finska sidan av potten.

Hem kom jag i alla fall med Lilla hjärtat. Den allra första boken om dig. Och vill man inte betala 31 € som den kostar i riktig bokhandel så finns den på adlibris här.
_DSC0063 lilla hjärtat

Hård pärm, spiral i ryggen och väldigt könsneutral. Annars så känner väl alla till det där syndromet om rosa respektive ljusblå första-böcker till barn. Den här är väl ungefär så unisex som något kan bli, så en perfekt gåva att köpa redan innan barnet är fött oavsett om en känner till kön eller ej.

Fåret på pärmen följer sedan med på de flesta sidor, så läser en nångång boken tillsammans med sitt barn så kan barnet följa fårets utveckling från svart-vit ultraljudsbild till att fåret börjar använda dregglis och firar jul.

_DSC0046 lilla hjärtat

_DSC0048 lilla hjärtat

_DSC0054 lilla hjärtat Boken innehåller en hel del klassiska fylla i-rutor men även olika krysssituationer och dra streck till rätt alternativ osv. Kul med lite omväxling. Boken följer med barnet till ett års ålder, en ganska passlig tidpunkt tänker jag att avrunda det hela. Och givetvis är det mest fokus på de första månaderna (med födelseuppslag, namngivningsuppslag osv) men också till exempel några sidor som ska få fyllas i av nära och kära (och det kan ju göras när som helst under bebins levnadstid).

_DSC0044 lilla hjärtat

Det enda minuset som jag med amningshjärna tänkte läääänge på innan jag kom fram till att det verkligen var ett minus är att det finns ett uppslag om första födelsedagen och därefter följer ett uppslag om första julfirandet. Men första julfirandet kommer ju alltid före första födelsedagen, eller hur?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s