sommarsöndag

Jag orkar inte ännu skriva ett ”herregud, snart är sommarn slut och det har gått så fort”-inlägg. Men oj vilken fin sommarsöndag jag hade igår. Det var svalt inomhus (så skönt att slippa kvav tjugosju gradig lägenhet) och varmt utomhus.

_DSC00098

Vi började dagen i bärens tecken och plockade flera liter vita vinbär. Johannes satt nöjd i vagnen och tittade på när vi plockade. Vi frös bären hela så sen när bakningslusten dyker upp i höst blir det enkelt att svänga ihop en kaka. På eftermiddagen tog vi oss an en buske med svarta vinbär, men orken tröt för Johannes så vi fick ge oss nästan genast.

Oj vad jag drömmer om en egen trädgård. Då vill jag ha en gammeldags med många bärbuskar och lummiga syrener. Kanske en ensam stackars blomrabatt nära trappen, men bär i mängder och parti.

_DSC00118

Senare på eftermiddagen körde vi in till Nykarleby för årets fika vid Tullmagasinet. Glass i solen blev det och jag hade till och med klänning! Det gäller väl att passa på nu, snart ska väl alla sommarplagg packas ner. Men det gör nog inget för jag har de kritvitaste benen i världen just nu.

Och i lördags skrev vi på hyreskontraktet så nu är det riktigt på riktigt officiellt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s