5 månader!

Hej fem månader! Denna månad har innehållit en en och en halv vecka semester hos mormor och morfar, de första smakproverna och två sylvassa tänder.

Storlek: tung. Edit: 5 månader + 1 dag: 8 690 gram och 66,2 cm lång.

Klädstorlek: under månaden som har gått har vi börjat introducera storlek 74. Lite ledsamt varje gång jag blir tvungen att packa ner någon ursnygg body i storlek 68 som han bara haft ett fåtal gånger.

Utseende: Söt. Såklart. Två tänder i undre käken som dök upp vid 4 mån + 14 dagar efter en och en halv månads dreglande och kliande. De senaste dagarna har tyvärr värmen gjort att hela pojken är prickig av värmeutslag.

Humör: leende och glad. Men nu har det även dykt upp ett gubb-humör när han drar in läpparna i munnen som en tandlös gubbe och ser allvarlig ut.

Äter: vid 4 mån + 1 dag introducerade vi smakportioner. Först bara potatis blandad med mjölk, och senare har vi utökat repertoaren med potatis + morot, potatis + batat och pikkulite blåbär och päron. Givetvis är päronpuré den stora favoriten.

Tycker om: att sprattla i vattnet, när jag eller sambon busar med honom, att titta ut genom fönstret och se hur trädens grenar rör sig, leksaker med ljud.

Tycker inte om: när vi försöker lägga honom att sova när han inte är så trött, när folk skrattar.

Övrigt: Ligger inte stilla där man lämnar honom; han snurrar, försöker krypa framåt och drar ihop sig så han står nästan i stående hunden. Har gett mig tre amningsfria nätter.

1 månadsinlägget finns här, 2 månaders här, 3 månaders här och 4 månaders här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s