åbo – pargas – nagu – korpo – norrskata

Min syster har varit i Åbo några dagar. Och efter vi avklarat shoppingen (det viktigaste) och ett simhallsbesök (jag simmade 600 meter på 20 minuter, ett helt okej postgraviditet-tid tänker jag) så hade vi en helt öppen dag. Och då passade jag på att lura iväg alla på äventyr till Norrskata. Ön där jag sommarjobbade 2013.

_DSC03487

Dem största delen av tiden åkte vi färjor. Det går färja mellan pargas-nagu, nagu-korpo och slutligen korpo-norrskata. Men det var ju perfekt om man har lite Bergö-abstinens. Allra mest spännande var det ju givetvis när vi åkte tillbaka och Norrskata-färjan svänger sig 180 grader vid två tillfällen eftersom den alltid kör med ena änden främst oavsett väderstreck. _DSC03657På Norrskata kom vi sedan fram till min förra arbetsplats. Restaurangen (som också fungerar som matvaruaffär och gästhamn) har bytt krögare och namn och heter numera Alexandras. Men huset var i det stora hela sig likt och även resten av ön.
_DSC03617

Vi åt varsin pizza och tittade på det gråa vädret och segelbåtarna som hade ankrat i gästhamnen. Pizzorna är döpta efter olika geografiska platser på Norrskata och jag är ju en sucker för sånt där lokal anknytning-tjafs. Jag åt en Havträsk (salami, smetana och rucola) medan sambon åt en Houtsala.

_DSC03777

På vägen hem svängde vi in i en antikaffär i Nagu.

_DSC03897

Jag beundrade de gamla medicinflaskorna och sedan fanns det ju givetvis massor med saker till (en fantastisk grön vas från Riihimäki till exempel). Men inget i en rimlig prisklass när man lever på luft och stödpengar från fpa. Men har man en bättre ekonomi och vill ha något mer speciellt och äldre så finns allt här.

_DSC03967

Och sen åkte vi mera färja för att äntligen komma hem. En färjerik dag blev det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s