att ta med liten bebis till finrestaurang

Så igår var vi ute på restaurang, jag, sambon och bebisen. Sambon hade fått ett restaurangbesök i födelsedagspresent av mig och smart som han var utnyttjade han det samma dag som vi firade två år tillsammans. Inspirerad av Cissi Wallin som verkar ta med sin unge till hur många restauranger som helst så siktade vi högt. Vi körde på Stefans Steakhouse, som i och för sig kanske inte är det finaste som finns, men nog en sådan restaurang som har meterlånga vinlistor, superuppmärksam personal och importerat waguy-kött från Australien. Och absolut inga skrikande barn så långt ögat kunde nå. Överlag en riktigt bra restaurang som jag skulle kunna besöka fler gånger när jag slutar leva på mammapengen.

WP_001542Jag åt Crab cake with sauce Hollandaise and parsnip chips till förrätt, Roasted salmon, fried potatoes, pickled cucumber, fresh horseradish and sauce Pernod till varmrätt och en fantastisk nutella cremé brülée till efterätt. Och kanske det bästa av allt: ett glas alkoholfri Chardonnay som typ smälte på tungan.

Och bebisen? Han skötte sig exemplariskt. Strax innan varmrätten kom in var han på prathumör så han satt i sin bilstol och babblade för sig själv ett tag, men eftersom matgästerna i bordet bredvid hade på sig Crocs så kanske det inte gjorde så mycket. Sedan sov han en stund och vid efterätten såg han så mysig ut att jag var tvungen att ta upp honom i famnen fast han var hur nöjd som helst. Nu känns det som om jag skulle kunna skriva en guidebok till hur man tar med bebis till finrestaurang (1) klä på bebisen 2) kör till restaurangen 3) ta med bebisen in 4) ät 5) åk hem). Men gissar nog att vi snart får veta att vi lever när Johannes börjar krypa omkring och ska röra vid allt han ser..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s