att turista i egen stad

Bered er på en rejäl bildbomb. Jag har en hel hög bilder från de senaste dagarna. Och nu när det faktiskt har hänt något mer spännande än tv-tittning och blöjbyten så tänker jag passa på och blogga järnet.

_DSC00937På måndag dag lunchade vi ute. Det var rätt så kallt, men eftersom barnvagnen inte gick in genom restaurangens dörrar så var det uteserveringen som gällde. Buffélunch smakade som den alltid nästan gör oavsett vart man går; rätt så smaklöst. Givetvis så var det jordgubbskvarg till efterrätt. Givetvis säger jag eftersom jag har jobbat på restauranger i flera år och bärkvarg i någon form är en given efterrätt när kocken inte har efterrättsfantasi (en annan är Boströms rulltårta som man bara skivar upp och klickar lite grädde på). Resten av dagen hängde vi i affärer och jag fick leka överklass-mamma och amma på Stockmanns café.

_DSC00997

På kvällen var det solsken så vi gick längs med ån och turistade.

_DSC01107

Givetvis visade jag upp Åbos färja, Föri.

_DSC01187

Och den obligatoriska maskrosbilden från nere vid hamnen.

_DSC01327

Och så gick vi en runda runt Åbo Slott.

_DSC01487

På tisdagen fortsatte vi höja vår kulturella dos och gick in i Åbo Domkyrka. Jag är helt fascinerad av taket, hur lyckades man fixa ett såntdär fint tak för sexhundra år sedan? Tyvärr pågick någon orgelkonsert hela dagen så nu är jag lite orolig för om jag har gjort mitt barn döv, eller åtminstone halvdöv. Men i brist på hörselskydd lindade jag min kofta runt hans öron medan vi var inne i kyrkan, så lite måste ju min Cajsa Warg-uppfinning hjälpa.

_DSC01697Och så fikade vi på Åbos enda (?) raw food-café. De hade världens bästa stolar och goda chokladpraliner, men mer om det i ett eget inlägg… Och på kvällskvisten vet ni ju redan hur festligt vi hade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s