4 månader!

Fyra månaders-jubileum och jag är nog glad att jag har bloggen, annars skulle jag nog antagligen inte komma ihåg vad det är för datum idag. Under senaste månaden har Johannes fått fira sin första midsommar och uppleva sitt livs första värmebölja. Och dagen till ära har jag tänkt koka en liten potatis och ge honom en provsmakningssked av potatis blandad med mjölk. Jag ska bara vänta på att sambon kommer hem från skolan så att han också kan delta, och kanske till och med filma spektaklet…

Storlek: stor och tung. Han måste ju snart närma sig åttakilosstrecket säger mina trötta biceps. Edit: 4 månader + 4 dagar: 7,970 kg lätt och 64,3 cm lång.

Klädstorlek: 68. De flesta kläder går i olika nyanser av blått. Som tur var inte så mycket i den gräsliga nyansen babyblå utan mer marinblått och vitt.

Utseende: Stor och leende. Dallriga kinder, och klösmärken i ansiktet oavsett hur ofta vi klipper naglarna. Håret är fortfarande bara fjun. Men ögonen tycker jag börjar se alltmer med och pigga ut. Som bonus är han en riktig dregelpotta ibland, men inga tänder har ännu kommit genom tandköttet.

Humör: fortfarande glad. Men nu har han åtminstone hittat gråten. Så när han är vrålhungrig på morgonen och om det sker något oväntat så skrynklar han ihop sitt lilla ansikte och gråter i ungefär två sekunder, men sen går det genast om.

Tycker om: när han får flyga flygplan i lägenheten och ligga på ens smalben som man lyfter upp i luften. Att bita på bitringen, men bara kortare stunder. Att bada länge i stora badkar och sprattla så att vattnet flyger. Att läsa böcker. Vi har läst en bok som heter Prinsen av Brabant tusen gånger som vi lånat av Johannes faster Lovisa och oj vad han älskar den boken. Den går på rim och har tydliga bilder med klara färger så han lyssnar andäktigt genom hela sagan.

Tycker inte om: när han vaknar vrålhungrig på morgnarna, för vet ni de senaste fyra dagarna har han somnat runt 22-23 och vaknar för sin första mattur 6-7-tiden. Och då förstår man ju verkligen att han är vrålhungrig. Att få sprutor. Att ligga i vagnen när den står stilla och han inte är trött.

Övrigt: Vände sig för första gången från rygg till mage när han var 3 månader + 10 dagar. Så nu gör han det ibland, men han verkar inte förstå vad som händer. Och ligger han på en filt på mage torrsimmar han tills filten är ihopknycklad under magen, så snart kanske han börjar överge torrsimmet till att krypa lite!

WP_001497Mumin baby-gymmet är fortfarande en hit, men nu har han också börjat gosa med andra leksaker. Som pingvingen och alla mjuka och gosiga nallar han fått. Små skallror och liknande förstår han nog också att hålla i, men han förstår inte ännu att det kommer ljud om han skakar dem, utan han är upptagen med att upptäcka dem med hjälp av munnen.

1 månadsinlägget finns här,  2 månaders här och 3 månaders här.

Annonser

3 tankar om “4 månader!

  1. Ping: 5 månader! | Brunnsgatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s