inspiration från ikea

Förra veckan åkte vi ut till Ikea. Med flyttankar i huvudet och en varm lägenhet så var det ett perfekt dagsäventyr att åka ut till Raisio och spana på lite svenska möbler och äta en portion köttbullar.

_DSC00337Varje gång jag kommer hit så suckar jag över dethär rummet. Jag älskar den gröna färgen, den lantliga panelen (även om jag helst skulle vilja ha spegelpanel) och pelargonen. Såhär vill jag att mitt gamla bondhus ska se ut sen när jag vinner på lotto och skaffar en renoveringssugen man.

_DSC0034 ekenäsetOch om jag istället för att bli en bondmora på landet blir en singeltjej på 30 bast utan barn (för sent) vill jag ha denhär soffan och fåtöljen i min tvårummare. Tyvärr var fåtöljen (som heter Ekenäset) inte lika bekväm som den såg ut.

_DSC0027 maryd Här ser ni tre bordnyheter. Brickborden Maryd i modefärgerna rosa, grått och ljusgrönt. Själva brickan på bordet går att ta loss. Perfekt att lassa frukosten på och sedan bära ut till balkongen. Och bordet är ihopfällbart. En bra kandidat till vår framtida balkong om vi skulle hitta två stolar som passar till.  _DSC0048 nipprig

Nere vid förvaringsområdet fanns de här tvättkorgarna i ombre. Nipprig heter ju kollektionen och som stora delar av var  slutsåld redan när den släpptes till sommaren. Jag blev inte så förtjust i varken den svarta eller den gröna färgen, men idén tyckte jag om. Att köpa en träfärgad korg och (spray)måla halvvägs i en passande färg ska väl till och med jag klara av. Perfekt förvaring till Johannes alla kramdjur.

_DSC00387

Sånthär tycker jag om! Kanske inte vikta pappersfåglar per se, men att det finns små detaljer i de inredda rummen som består av relativt enkla diy. Dessa origami-girlanger hittade jag i ett sovrum, och samma sovrum hade en hel vägg tapetserad med gamla boksidor.

_DSC00447Och den här dalahästen som är gjord av plastblommor. Så rolig även om jag kanske inte själv vill ha den i vardagsrummet.

Annonser

4 tankar om “inspiration från ikea

  1. Ping: glada vi till ikea åkte (för tusende gången) | Brunnsgatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s