summer mode

_DSC0369Oj vad här har varit tyst. Jag bjuder på en bild på midsommarefterrätten som fungerar alltid. Marängbotten, hemlagad lemon curd, vispad grädde och färska jordgubbar. Det blir inte godare än så. Speciellt om det är syster och mamma som står för bakandet och en själv bara behöver sätta sig till bords och får äta tills magen består av fyra kanter.

Medan här har varit tyst så har jag åkt tåg tillsammans med en bebis (vilket gick förvånansvärt smärtfritt eftersom jag fått instruktioner av en annan mamma om hur man ska bete sig), hängt på Bergö, ätit god mat, varit på första länkrundan på ett år (”länk”runda snarare eftersom det ju inte går att springa med amningsbröst), hängt i Kantlax, packat ner sambons nyckelringssamling, tittat på lägenheter…

Nu ska jag skärpa mig lite med bloggningen.

Annonser

4 tankar om “summer mode

 1. Härligt att höra att tågresan gick smidigt :) Vi har åkt ännu en gång fram och tillbaka till bennäs jag och Anni men nu börjar hon bli lite tung att ha i famnen.. På vägen mellan tammerfors och bennäs var det dessutom 2 permobiler, 2 rullstolar och 7 barnvagnar som sku samsas i samma kupé…!

  Gilla

  • Jo, tack för alla tips! De var verkligen guld värda! Jag hade med både vagn och sitter så Johannes satt i sittern mellan Åbo och Tammerfors när det fanns mera plats i tåget. Mellan Tammerfors och Seinäjoki var det väldigt trångt när vi åkte också, kanske dags att vr överväger att lägga in två vagn-anpassade tågvagnar..?

   Gilla

 2. Ja åtminstone på storhelger eller på de tåg där de vet att det åker mycket folk, vilket är typ alla tåg mellan hesa och uleåborg!

  Gilla

  • ja exakt! På samma gång skulle de ju kunna tänka efter varför det finns en smal trappa för att ta sig upp till intercity-tågens vagnanpassade vagnar… tur att det finns hjälpsamma passagerar som hjälper en att lyfta i och ur!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s