3 månader!

Tänk idag blir han tre månader! Och nu är han dessutom inte bara pojke Nymark utan nu är namnet inskrivet i alla register. Johannes Erik.

Storlek: Rådgivningsbesök på fredag men han har solklart växt en hel del denna månad också. Edit: 7 kilo och 40 gram. Och en längd på 62,1 cm vid tremånaderskontrollen (3 månader + 2 dagar).

Klädstorlek: 68. Jag blev så ledsen igår när jag plockade fram sprillans nya (okej, tvättade en gång) kläder och en del saker i storlek 68 var redan nästan lite för små. Och den lurviga björnhalaren vi köpte redan förra hösten och som jag trodde skulle passa under sensommarn passar redan nu! Hoppas det aldrig blir sommarvärme så att han hela tiden kan vara utklädd till en björn.

Utseende: alla som ser honom numera kommenterar hans dubbelhakor. Och de är faktiskt något att kommentera eftersom de är massiva. Nu börjar det till och med komma en valk i nacken. Hormonprickarna börjar minska, även om han hade en rejäl en på öronsnibben under dopet så att det såg ut som om han hade ett örhänge. Och så är han ju givetvis söt.

Humör: fortfarande supernöjd. Men är han på nya ställen så ser han ofta sammanbiten och allvarlig ut. Men det är aldrig långt till leenden och ljud, kommer folk nära och pratar med honom och killar lite på foten så smilar han genast upp sig.

Tycker om: fortfarande är babysittern en hit och nu har han börjat lyfta upp huvudet för att komma närmare leksaken som sitter framme på sittern. Sen trivs han i allas famnar. Och att försöka få hela knytnäven i munnen jobbar han på alla dagar.

Tycker inte om: plötsliga ljud. När han måste ligga på mage längre stunder. Och han fullkomligt hatar när vi försöker putsa under hakorna och lägga potatismjöl på de röda områdena.

Övrigt: ökad dregelproduktion och att han älskar när man lägger ett finger i hans mun som han kan gnaga på betyder väl en sak..? Sen sitter han duktigt i famnen och nacken behöver inte längre stöd.

 WP_001420

Här får ni en suddig mobilbild på ett av hans senaste nöjen. Vi har en supermjuk fleece-filt bakom hans huvud när han sitter i sittern eftersom sitterns tyg är strävt och irriterar bakhuvudet. För två veckor sedan upptäckte han filten och han hållier gärna händerna uppe och rör vid allt det mjuka. Men igår kväll hade han plötsligt lärt sig att hålla i filten och dra den runt sig så att han till slut var lika inpackad som en frusen eskimo.

1 månadsinlägget finns här och 2 månaders här.

Annonser

2 tankar om “3 månader!

  1. Ping: 4 månader! | Brunnsgatan

  2. Ping: 5 månader! | Brunnsgatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s