när jag får lön

Jag försöker att inte gnälla så mycket på bloggen. Vem vill läsa rad efter rad med tjat liksom? Men nu kan jag inte hålla mig! Det finns så mycket jag vill ha och så lite pengar på brukskontot. (Barnen i Afrika har det ju givetvis mycket sämre ställt, och det är ju inte som att jag är urfattig.) Jag längtar verkligen efter att någon gång gå från studerande (studiestödet är inte mycket att hurra för) eller föräldraledig (mammapengen är ju större än studiestödet men såklart räcker det ju inte heller någonstans när man vill köpa allt i hela världen) till att ha en månadslön. Tänk att få in fyrasiffrigt på kontot varje månad! Tänk när det lämnar pengar efter att hyra, räkningar och mat är betalda! Tänk när man slipper ha en klump i magen innan man loggar in på nätbanken! Tänk när man istället för att flytta pengar från sparkontot får flytta till? Tänk när man kan gå i affärer och prova det man tycker om istället för att titta på prislapparna och sen gå därifrån utan att ens prova?

Det här ska jag handla när jag får månadslön:

Ekologisk och närproducerad mat. Jag önskar att jag skulle vara en sån som endast handlar den mat som är snällast mot miljön och en själv. Ekologiska frukter, närproducerat bröd, fairtrade-choklad, eko-kött osv. Jag har nog megadåligt samvete ibland när vi går på Citymarket och väljer ”fel” mat.

– En läderjacka. Min nuvarande är köpt på loppis och kostade 8 euro. Den fungerar helt okej om vi bortser från att den inte går att stänga. Tänk en fin läderjacka i äkta läder! Som går att stänga! Som kanske har några fickor!

Frissabesök. Jag vet inte om jag vågar erkänna att jag inte varit till frissan på tio månader. Tänk någon som klipper, färgar, slingar. Men nu har jag i och för sig drabbats av det stora hårtappandet post-graviditeten så snart finns det inget hår kvar att klippa.

Kläder. Kläder som passar och som håller passformen efter två tvättar. Främst drömmer jag om normala tröjor (alltså inga koftor eller amningströjor, utan normala med långa ärmar och snygg passform). Pga amningen har jag endast en vanlig tröja som passar. Och någon fin klänning som en skulle kunna ha på bröllop, dop, kalas osv.

Böcker. Jag tycker jättemycket om att läsa böcker i pocketfom, det är så mycket smidigare. Men när det kommer någon ny bok så vill jag ibland köpa den när den är ny. Jag vill inte vänta i ett år (tills den kommer i pocketversion) eller tre år (när pocketarna börjar dyka upp på loppis).

Skor. (Dyrare) i bra kvalité. Sneakers, sandaler, vinterskor….

Smink. Jag kan och bryr mig egentligen noll om smink. Det enda jag vet är att jag numera inte kan ha foundation en dag utan att ansiktet är fullt med finnar dagen efter. Skonsamt smink betyder tyvärr ofta dyrt och då väljer jag lätt budgetmärken på Sokos.

Telefon. Jag har väl inte berättat att jag tappade min telefon från nattduksbordet och skärmen sprack? Gud vilken megaångest jag drabbades av då. Den fungerar ju fortfarande trots skärmen men när det är dags att byta skulle jag inte tacka nej till en fairphone.

Säng. Det är kanske ingen idé att investera i en bra säng innan vi bosatt oss permanent nånstans. Men oj vad jag är trött på vår 1,20-säng som egentligen är en madrass på ben. Jag vill ha en bred och bekväm säng med sänggavlar.

Nu var det slutgnällt för idag, haha. Om något företag vill sponsra med en säng eller en hög kläder så är det bara att säga till (skoja (inte)).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s