Att studera med bebis

WP_001364

Såhär mycket breder jag ut mig när jag sitter i en datasal. Det är hörlurar, usb-minnen, post it-lappar, böcker, anteckningar, häften, pennor, tusch, frukter, godis, vattenflaskor, te-muggar… Kreativt kaos kan vi kalla det haha. Jag satt själv några timmar och när Johannes blev hungrig kom sambon via så att jag kunde amma bebisen och ha honom att sova ute i korridoren i vagnen. Det fungerar ju okej när det är en söndag i maj och man är nästan själv i hela handelshögskolan, men annars är det inte så lätt att ta bebisen i släptåg och gå till skolan för att göra en grej. Åtminstone inte om man studerar vid ÅA. Här tänker jag ju osökt på Stockholms uni som till och med har amningsrum (!!!!) (källa).

Nästan alla byggnader vid Åbo Akademi är ett kreativt kaos av trappor och avsatser. Exempelvis kan jag inte längre sitta i ”min egen” (humanistiska huset Arkens) datasal eftersom man har byggt några trappsteg som går ner från ingången till själva rummet. Varför gjorde man inte bara en sluttande ramp istället för trappsteg? Som tur är har nog de flesta byggnader ramper och hissar, men de är undangömda och kräver en senväg och att man förstås känner till var de finns. Dessutom kräver en del special-nyckel eller att man ringer efter personal som kan öppna. Exempelvis måste jag ringa efter personal för att bli insläppt till Huvudbiblioteket om jag vill hämta en reserverad bok. Och när jag har hämtat boken måste jag bli eskorterad till specialdörren av personalen för att kunna komma ut ur huset.

Sen gäller det att tajma sin studietid med bebins blöjbytestider. Säga vad man vill om ÅA som ändå har renoverat upp flera byggnader på senaste tiden, men konceptet skötbord har de nog inte tänkt på när de designat toaletternas utrymme. Vad jag känner till så finns det ett (1) skötbord i hela akademiområdet. Det är ju inte hela världen att byta blöja på ett kallt kakelgolv men varken min bebis eller min rygg tycker om det. Och hur mycket skulle det egentligen kosta att skruva fast ett skötbord per invawc?

Annonser

2 tankar om “Att studera med bebis

    • Cecilia, det var precis det jag tänkte på! :) jag har försökt kika runt i resten av ÅA men jag har inte ännu stött på något till skötbord. Kanske det bara är vi humanister som skaffar barn medan vi studerar ;)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s