3 x majtorsdag

_DSC01761

Bredvid Domkyrkan finns ett helt hav av röda tulpaner. Så härligt. Vi gick en kort promenad med siktet inriktat mot Aninkaisbacken.

_DSC01801

Hem till Emma kom vi! Även om det var ”lite” trångt i hissen. Så trångt att jag inte kunde andas om både jag och vagnen skulle ha rum samtidigt. Tur att vi bor i en superhus med en hiss som är lika stor som ett rymdskepp modell mindre. Emma bjöd på äppelpaj och kaffe och prat. Och Johannes var så nöjd att sitta i hennes famn. Så nu har jag hittat barnvakt till sommaren!

_DSC01881På kvällen läste jag några sidor ur Steglitsan. Äntligen har jag kommit över halvvägs i boken men nä. Jag och Donna Tartt pasar nog inte ihop. Jag läste Den hemliga historien för någon månad sedan och tänkte samma sak och nu får jag väl lov att inse fakta. Det finns många fina meningar i boken och sättet hon skildrar människor på är bra men jag orkar inte med hur långsamt och tråkigt det ofta är.

Annonser

4 tankar om “3 x majtorsdag

 1. Åh, jag är inte den enda som tyckte att Den hemliga historien var långsam och lite tråkig! Trodde nästan att det var något fel på mig, eftersom ALLA verkar ju älska den. Funderar på att börja läsa Steglitsan snart, tänkte att den nog inte kan vara lika ”trög”… men, ja, hm. Får väl ge den ett försök kanske :)

  Gilla

  • Då är det fel på oss båda! ;) men jag tror att en stor del av felet låg i att Den hemliga historien hade fått så mycket beröm att jag hade alldeles för höga förväntningar. DHH innehöll ju en hel del om antik grekisk kultur och latin (snark), medan Steglitsan istället innehåller konst och ryska (roligare ämnen).
   Men Steglitsan har faktiskt blivit bättre nu på slutet. Så alltid något..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s