påskdukning eller dop?

Idag ska vi till församlingshemmet och duka inför lördagens ståhej. Förra veckan jagade vi runt bland Åbos affärer på jakt efter engångslöpare på rulle. Jag ville ha en färgklick med tanke på att både bordsduken och servisen går i vitt. En snygg grön färg hade jag tänkt mig på löparen. Men Duni hade tänkt annorlunda och endast tillverkat gröna som går i färgen neongrönt. Jag hann bli helt uppgiven innan jag slutligen köpte gula rullar eftersom jag inte orkade gå i en enda affär till. Det känns lite påskvarning, men jag hoppas ändå att slutresultatet ändå blir okej.

_DSC00181 Gula dukar från Duni, färgglada kaffeservetter, vaser, ljuslyktor och ljusstakar i klart glas, vita ljus, vita flergångstårtpapper. Och blomaffären på Bergö ska binda ihop buketter med vita pioner och gröna blad. ”Vaserna”, längst till vänster i bild är egentligen fem smala dricksglas som jag fyndat på loppis.

_dopdekorationsdetaljer2

Iittalas festivo-ljusstakar som jag ju redan nämnt ska läggas på kaffebordet. Och de suddiga kopparna framför ljusstakarna är gamla ikea-ljus som jag har använt upp och diskat ur. Så nu ska de fungera som ljuslyktor. De gråa papperssugrören kommer från Clas Ohlsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s