dopinspiration

Sex dagar kvar och så är det dags för dop på Bergö. Det mesta är klart. Faddrar, präst, namn och gäster är fixat. Vem som bakar vad är utsett och alla dopkläder är nedpackade. Jag använde mig av Pinterest för att samla inspiration inför dopet och jag tänkte dela med mig av några av mina favoriter.

_dopinspiration bakningPå Pinterest, i bakningsbloggar och i tv-program verkar det vara superenkelt att använda sockermassa. Man bara kavlar och sen formar man massan och så blir det fantastiskt. Det ser ju så himla snyggt ut men jag vet ju själv vad jag åstadkommer med trolldeg (inte mycket…) så sådana här tårtdekorationer får ingen se på dopet. Istället har min mamma lovat att hon ska göra gräddtårtor. Klassiskt och urgott!

_dopinspiration girlanger pompomsGirlanger och pompoms! Älskar det. Eventuellt (om jag drabbas av pysseliver) så blir det en hjärtgirlang. Men rosett-girlangen! Så fin den skulle vara i ett barnrum!

Jag tror att det blir pioner som blomdekoration och de är ju nästan som levandes pompoms.

_dopinspiraiton detaljerFestivo-ljusstakar i olika storlekar kommer vi att lägga på borden. Sådana ljusstakar finns väl i nästan varje finländska hem så genom att låna några och använda de jag har i Åbo så får vi tillräckligt många att lägga ut på kaffebordet. Och papperssugrör! Det blir inte så många barn på dopet och jag tror inte att de bryr sig om papperssugrör (kanske om de skulle vara i någon rolig färg och ha massor med snirklar och virvlar på sig), men jag vill ha sådana i alla fall. Och jag tänker passa på och bestämma nu eftersom snart är väl lillkillen så gammal att han vill ha Angry Birds-grejer på sina födelsedagskalas.

Alla bilder kommer härifrån.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s