dopkaffe utan dop

Vi ska ha dop i Österbotten i maj, men vi ville ju också passa på att fira med våra åbovänner att vi har fått en son. Så igår kväll hade vi bjudit hit en hel hög, så många att alla våra sittplatser tog slut.

_DSC01522

Vi har ju nästan aldrig ställt till med kalas och med en liten bebis som osäkert moment gjorde vi det så enkelt som möjligt. Butiksköpta kex och färsk frukt passar ju hur bra som helst på ett kalasbord._kalas188k

Jag gjorde en räkröra som vi lade på färdigskivad malaxlimpa. Jordgubbarna var spanska men var trots det helt godkända.

_kalas187k

Jag vet inte om en vågar erkänna att vi till och med köpte färdig tårtbotten? Vaniljkräm, mosad banan och kantlaxjordgubbar fyllde vi den med. Chokladmuffinsen var tyvärr inte så goda som de lät i receptet.

_DSC0180

Så mysigt att samla kompisarna några timmar och bara sitta och prata och dricka skumppa. Och folk hade köpt så superfina presenter till lillen! Snygga kläder, böcker, gosedjur, blommor m.m.

_166178k

Tant Emma hade köpt världens snyggaste napphållare från Elodie Details (“en sån som prinsessan Madeleine har”). Och lillen fick både en sifferbok och en tjock Elsa Beskow-sagobok. Och i ett av gratulationskorten fanns en jättehärlig dikt av Elmer Diktonius om barn och rymden eftersom jag studerar litteraturvetenskap och Jimmy studerar fysik. Så genomtänkt!

Jag är så glad och tacksam över hur fina vänner vi har!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s