ABC-tankar

_WP_001256

Här sitter jag med ABC-apan på axeln och funderar. (Jag jobbar på dethär med att visa många bilder av mig själv på bloggen men det är ju a) trist och b) inte kul att visa upp min dubbelhaka).

I lördags var vi på nittioårskalas och idag hann vi med jättegod buffélunch på Munsalagården innan vi svängde neråt mot Åbo. Så nu ska vi vara cirka två veckor i vårt eget hem innan det är dags att åka norrut igen, då med sikte på Johannes dop. Nu är det alltså slut med mor- och farföräldrar som kan se efter lillen en stund så att vi kan gå en tumispromenad till sjön eller åka ut och lördagsköra med bilen (utan att jag måste sitta i baksätet).

En annan grej, vad är det med äldre män när man matar bebisar på offentliga platser? Jag ammar helst i avskildhet (men helst inte i en bil på en parkeringsplats), så när vi tar paus brukar vi sätta oss i hörnet på någon bensinstation och göra vår grej. Och alltid kommer någon gubbe med sin lunchbricka i handen och sin gumma i släptåg och ska sätta sig himla nära. Det är ju inte som om dagens bensinstationer direkt har lite sittplatser. Ja, jag vet att det offentliga rummet är till för alla och jada jada men jag behöver inte ha gubbar som äter potatismos sådär nära när jag ammar min son.

Snart närmar vi oss Björneborg och då är det dags att åka via McDonalds drive-in och köpa mjukglass så att man får tillräckligt med kalcium idag också. Hurra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s