1 månad!

Idag fyller lillkillen (som ska heta Johannes!) en månad! Det känns som evigheter sedan förlossningen (antar att det är någon biologisk mekanism så att man vill skaffa fler barn?) och det har hänt så mycket på så kort tid! Vi har hunnit med att hänga på sjukhus, lära oss att byta blöjor och träffa hela tjocka släkten.

Storlek: Tjugo dagar gammal hade han gått upp allt han tappat efter födseln + 220 g (så en matchvikt på 3650 gram). Och längden var då 53,5 cm. Enmånadsläkarbesöket är först om fem dagar så då får vi nyare siffror. Edit 1 mån + 5 dagar: 4410 gram och 54,2 cm.

Klädstorlek: har gått från 50 till 56, vilket innebär att han inte längre drunknar i babylådans stl 50 och Kappahls stl 56 börjar bli för litet. (babyklädsmåttstocken verkar alltså vara lika förvirrande som för vuxna kvinnor)

Utseende: hoptryckt och hopkurad de första dagarna men nu frodas valkarna och kinderna växer för varje matning. I början hade även huden en gulaktig ton. Mörkhårig. Och ett hack i ena örat (folk kommer ju tro att jag har klippt honom i örat….)

Humör: supernöjd. Blir lite ledsen vid blöjbyte och när man är hungrig, men vem blir inte det?

Tycker om: att ligga i folks famnar, bada i det stora badkaret hos fammo, se på svarta saker och få D-vitamindroppar.

Tycker inte om: att råka tappa tutten precis när man ska somna. Tur att man har föräldrar som kommer och petar tillbaka den när man börjar skrika.

Övrigt: nysningsrekordet ligger på fem i rad. Ler hittillis endast med ena mungipan (det ser knäppt ut).

WP_001133Två dagar gammal fick bebisen sova hela natten inlindad i ett lysande täcke för att behandlas mot gulsot. (Berodde antagligen på att vi har olika blodgrupper). Sen var han inte längre gul (förutom runt ögonen där masken var placerad).

Annonser

4 tankar om “1 månad!

  1. Ping: 2 månader! | Brunnsgatan

  2. Ping: 3 månader! | Brunnsgatan

  3. Ping: 4 månader! | Brunnsgatan

  4. Ping: 5 månader! | Brunnsgatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s