att springa på ultraljud hela tiden

Vi har ju varit på en hel del extra ultraljud. Tre extra. Och alla gånger har allt sett bra ut. Vi skickades iväg på det första extra ultraljudet p.g.a för lite artärer i navelsträngen och annorlunda formad moderkaka. Men vet inte ens om det är för lite artärer i navesträngen p.g.a ultraljudsdoktorn aldrig nämnt saken och jag aldrig lyckats fråga för vet inte vad artär är på finska. Måste komma ihåg att kolla upp saken efter förlossningen. Anyhow:

fördelar med tre extra ultraljud:

– vi har fått titta jättemycket på vår bebis

– vi har fått (noggranna) viktuppskattningar, till skillnad från sf-måttet som ju ofta säger mer om själva livmodern än bebisen. På onsdagsmorgonen kl. 10.13 (36+2) var vår bebis cirka 2576 gram.

nackdelar:

– jag har varit otroligt nervös inför varje gång och helt utpumpad efteråt för att jag oroat mig för att de ska hitta något fel. Men det är väl en mammas lott, att oroa sig… hela tiden…

– vi har fått en hel del ultraljudsbilder av lårben, moderkaka, hjärtrytmer osv. Inget kylskåpsmaterial direkt, men man kan väl inte slänga korniga svartvita bilder som visar delar av sitt (snart) förstfödda barn och delar av mig själv som jag aldrig sett? Vad ska man göra av dom? Ett läskigt kollage att ha på vardagsrumsväggen? Ett eget litet mini-fotoalbum?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s