Glöggprovning

Vi i kulturkommittén ordnade glöggprovning i måndags. Himla mysigt att träffas under mer chilliga former och lyssna på julmusik samtidigt som vi lyckades bena ut vilken glögg man ska satsa på i fortsättningen.

_DSC0263_DSC0258

Och som den stora hjälparen i glöggdjungeln kommer jag här med en kortfattad sammanfattning:

Blossa alkoholfri glögg. Svensk avalkoholiserad rödvinsglögg (max 0,5 %) som smakar jättejättemycket rödvin (kan ju också bero på preggot som inte fått smaka vin på länge…). Perfekt om man är lite frusen.

Marlis Traditionella Blåbärsglöggkoncentrat. Glöggen ska spädas med vatten (finns också färdigutspädd). Jag hade starka förhoppningar om att den skulle vara blå (eller åtminstone att tungan skulle bli blå), men tyvärr. Det smakar blaskigt och sött.

Wanhan Porvoon Fabriikki glögg. Jättemycket kryddor och själva flaskan är fin, men glöggen i sig själv är inte en höjdare. På flaskan tipsas det att glöggen kan blandas med madeira, sherry eller marsalavin så denhär glöggens målgrupp är människor som tycker om de spritsorterna och har dem hemma i spritskåpet (= vuxna människor på 50+ som har ”mer utvecklade” smaklökar).

Marlis Premium ljusa glögg. Glöggen smakar vanilj och är gul, inte så juligt alltså. Samtidigt kul med en glögg som endast innehåller äppelljuice. Men vaniljsmaken är lite sliskig.

Vip glögg. Budgetalternativet som finns överallt för en euro per liter. Det smakar lite vattnigt men man vet ju vad man får:  en glögg som är röd och smakar normalt.

Så tips från coachen: köp Blossas glögg. Den var godast och mest glöggig om man vill dricka en alkoholfri men ändå smakrik glögg. Ska man blanda ut glöggen med alkohol kan man lika gärna köpa billigaste tetran.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s