Julafton kom tidigt i år

Idag fick jag ett spännande avi från posten. Jag hoppade jämfota och uppförde mig ungefär som sockerhöga småbarn strax före jultomten kommer på julaftonen. Och det var ju såklart inget mindre än FPAs moderskapsförpackning.

_DSC0254

_DSC0257

Jag var så ivrig att jag började öppna redan i hallen. Så spännande! Men sen gav jag upp fotograferingen, dels för att det var mörkt men främst för att det var så spännande att plocka med alla småa kläder att jag glömde bort kameran.

moderskapsförpackning fpa

Bild härifrån

Just nu är moderskapslådan full av kläder som känns lite retroinspirerade (inte minst de orangea sparkbyxorna med en leende sol på). Roligt med färgglatt och mönstrat! Nästan alla produkter är inhemska och kläderna och produkterna kommer från bland annat Tutta, Finlayson och Finnwear. Men tygblöjan var faktiskt från England (!). Det som jag tyckte var lite synd var att en body har en finsk ramsa på sig (även halaren har text; men då är den faktiskt på finska, svenska och engelska och själva texten ser mer ut som ett mönster). Förutom att det finns en hel del kläder i olika storlekar så finns det mycket annat som är välbehövligt. Madrassen till exempel, som vi kommer lägga i bebisens vagga. Och sådant som bitring, madrasskydd, babytandborste och vattentermometer som man ju faktiskt inte klarar sig utan och skulle hamna att köpa annars.

Fastän det fanns lite finska tryck på några kläder; tänk vilken tur vi har i Finland som får en sån här låda! Många minns säkert för några år sedan när Prins William & Kate fick en låda och hur mycket uppmärksamhet och förvåning det väckte internationellt att vi finländare bara får sådana här lådor så fort vi ynglar av oss. Och angående en helt annan grej: vad snygg själva lådan var! På locket finns ett släktträd och färgskalan gav lite vårkänslor i decembermörkret.

Längtar tills jag får börja tvätta alla kläder och sortera dem enligt storlek, men ska försöka hålla mig en månad eller två till.

Annonser

6 tankar om “Julafton kom tidigt i år

 1. Jag tycker att lådan är superhäftig med släkt trädet och allt, jag själv kommer att samla små minnen och dylikt i den allt eftersom barnet sen växer. Och visst är det lyxigt att vi bara får en stor låda med tillbehör! Jättefint. :)

  Gilla

  • Jag tänkte också på hur bra den fungerar som förvaringslåda! Kläderna får bo i den tills vidare men senare blir den ju utmärkt för teckningar, dagispysselprojekt och så vidare. Perfekt i storleken och mycket finare än bruna flyttlådor från Clas Ohlsson :)

   Gilla

 2. Jag siktar ju på att flytta utomlands, men den dag jag skaffar barn får jag väl nästan överväga att flytta tillbaka ett tag till Finland bara för att få dessa förmåner – om jag nu har rätt till såna saker längre vid det laget vill säga… :DD

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s