stickning pågår

_DSC0237

Jag stickade en sned fyrkantig ruta när jag gick i lågstadiet som jag sedan vek ihop och lade ögon och mun på. Det blev något form av monster och inte så spännande (eller snyggt). Så långt sträcker sig alltså mina stickningskunskaper. Men nu är det förändring på gång! Till födelsedagspresent fick jag garnnystan, stickor och några mönster på babykläder och i söndags påbörjades det avancerade stickningsprojektet: rak halsduk till nyfödd bebis. Mönstret kommer från Drops (länk) och går egentligen ut på att sticka en avlång fyrkant med ett hål i så att man kan placera den ena halsduksänden genom hålet. När fyrkanten är tillräckligt lång ska man virka en kant runt halsduken och sedan är halsduken klar. Det låter ju inte så svårt men för mig som fick googla både hur man lägger upp maskor och hur en rät maska ska stickas så passar det utmärkt som nybörjarprojekt. Kanske vågar jag ge mig på mössan senare om halsduken blir okej.

1-1

Så hoppas jag att min bebis blir minst lika gullig i halsduken (och att ingen tittar så noga att de märker alla småmissar jag har gjort). 

Om någon annan känner plötsligt behov av att lära sig sticka så har Drops en hel del instruktionsvideor på sin hemsida kring hur man gör olika stickningsmoment. Jag använde mig av instruktionerna på MyDesign Hantverksskola och det fungerade också riktigt bra!

Annonser

2 tankar om “stickning pågår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s